Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Maus, bogato nagrajena gledališka predstava, prihaja v Grosuplje

OBJAVILon 8 oktobra, 2019

V Petek, 11. 10. 2019, ob 19:30, Na oder kulturnega doma Grosuplje prihaja pretresljiva zgodba o Holokavstu po svetno znani knjižni uspešnici v stripu z enakim naslovom – Maus. S predstavo so dijaki Prve gimnazije osvojili glavne nagrade na vseh mladinskih festivalih po Sloveniji in nagrado grandprix v Kanadi.

Maus je predstava, ki te čustveno pretrese in racionalno zadane. V njej je z minimalnimi sredstvi predstavljena izredno kompleksna vsebina predloge in presunljivo dobro ujet občutek znamenitega romana v stripu Arta Spiegelmana. Z izjemno usklajenostjo giba, s koreografsko dovršenostjo in s strastjo nabito kolektivno igro ustvarjalci dosežejo zavidljivo visok nivo in hkrati jasno in globoko sporočilnost. Gre za izjemno predstavo, ki jo gladko lahko postavimo ob bok profesionalnim uprizoritvam.

S predstavo začenjajo tudi projekt Gibalno gledališče Grosuplje za mlade. Med mentorji bodo Klemen Janežič, Brane Potočan, Sebastjan Starič, ki je sodeloval pri oblikovanju giba za to predstavo ter Brina Klampfer, ki bo v novi sezoni umetniška vodja gledališča ggNeNi.

Predstava je primerna za vse generacije in otroke nad 12 let. Za študente in šolarje ter upokojence je cena vstopnice 2 eur, za odrasle 4 eur. Vabljeni!

VIR: https://www.grosuplje.si


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!