Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

PREBERITE OSEBNE IZPOVEDI LOKALNIH POSLUŠALCEV

OBJAVILon 20 aprila, 2020

Moj lokalni radio je »IN« ker ….

  • ker je nepogrešljiv del lokalnega življenja v mojem kraju in ker je moj posvojen družinski član. Z njim se prebujam. Ob meni je še preden zadiši po prvi jutranji kavi v moji kuhinji. Spremlja me skozi ves dan in ne le na poti v službo. Dela mi družbo in me kratkočasi v moji samokaranteni …
  • ker ob njem delam, ustvarjam, počivam, ljubim, jokam in se veselim. Zato ker je lokalni radio živ in ima svoje življenje. 
  • ker na njem ne izvem le kaj se dogaja v Sloveniji in po svetu, kakšno bo vreme in kaj je na cestah, ampak predvsem zato ker izvem kaj se dogaja v mojem kraju. Tam kjer živim. Moj lokalni radio me vabi na prireditve tam, kjer sem doma. Me obvešča o vsem, kar se dogaja v mojem kraju in me vodi in usmerja. Me tolaži in me razvedri, ko sem slabe volje. In me preseneti in nasmeji, ko to najmanj pričakujem. Takšen je moj lokalni radio!
  • ker na njem izvem za prireditve v mojem bližnjem in daljnem okolju. Ker izvem kdaj ima prijateljičin butik z oblačili ugodno akcijo in kaj vse mi ponuja naš lokalni vulkanizer, zidar, pleskar, cvetličar, kozmetični salon, moja najljubša picerija…. 
  • ker na njem izvem koga poklicati kadar me moj avto pusti na cesti in h komu se zateči po pomoč, če ti toča »zjajca« avto. Ker vedno z zanimanjem prisluhnem pogovorni ali predstavitveni oddaji o tem in onem in se izobrazim o stvareh, ki me zanimajo a jih še premalo poznam.
  • ker želim izvedeti več o delu in načrtih moje občine, kraja, vasi, župana, občinskega sveta, šole, vrtca, nogometnega kluba, plavalnega društva, gledališča, gasilcev …., saj tu živim. Ker to je moj kraj in ker v mojem kraju ni drugih medijev, ki bi dan za dnem, ažurno in kredibilno poročali kaj se dogaja pri meni doma! Zato vse to izvem na »lokalcu«, in še mnogo več. Izvem tudi, kdaj je voda oporečna in kdaj ne bo elektrike. Kdaj bo zaradi pustne povorke zaprta cesta, kdaj bo končan naš pločnik …
  • ker izvem, da je moj sosed Marko dobil hčerko in se iskreno razveselim. Pa tudi ker se zavem minljivosti življenja ob žalostni novici, da je preminila babica mojega sošolca.

BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!