Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Konjičani bodo za naslednje leto imeli na voljo približno 18 milijonov evrov

OBJAVILon 10 decembra, 2020

konjicani-bodo-za-naslednje-leto-imeli-na-voljo-priblizno-18-milijonov-evrov

Občina Slovenske Konjice bo v proračunu za naslednje leto na odhodkovni strani imela približno 18 milijonov evrov. Takšen predlog proračuna za leto 2021 so v prvi obravnavi soglasno sprejeli konjiški občinski svetniki. Župan Darko Ratajc je o omenjenem dokumentu med drugim povedal: “Pripravljen je optimistično. Skoraj 48 odstotkov denarja bo šlo za naložbe. Predvidevamo, da bomo zanje od različnih sofinancerjev prejeli približno 3,6 milijona evrov. Seveda pa v proračunu ne gre samo za naložbe. Nismo zanemarili tudi drugih stvari, recimo sociale, več denarja kot doslej namenjamo krajevnim skupnostim.”
Med večjimi infrastrukturnimi projekti na Konjiškem v naslednjem letu so: nadaljevanje obnove cerkve v Žički kartuziji in dokončanje prizidka k zdravstvenemu domu, gradnja manjkajoče sekundarne kanalizacije, več denarja bo šlo tudi za ceste.
Občina se pri večjih naložbah odloča predvsem za projekte, v katere gredo skupaj z državo ali Evropsko unijo. Več v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Prispevek Konjičani bodo za naslednje leto imeli na voljo približno 18 milijonov evrov je bil objavljen na Novice.si.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!