Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Bodo ponedeljkovi rezultati testiranj že boljši?

OBJAVILon 14 decembra, 2020

bodo-ponedeljkovi-rezultati-testiranj-ze-boljsi?

V nedeljo so v Sloveniji ob 1679 testih potrdili 413 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je znašal 24,6 odstotka, je objavila vlada. Hospitaliziranih je bilo 1320 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih je potrebovalo 208. V domačo oskrbo so odpustili 48 oseb. Umrlo je 44 oseb s covidom-19 oz. 22 več kot dan prej.

V nedeljo je bil delež pozitivnih testov tako za 6,5 odstotne točke nižji kot v soboto, ko je znašal 31,3 odstotka. V bolnišnicah je bilo v nedeljo pet bolnikov več kot dan prej. Sedem oseb manj je potrebovalo intenzivno zdravljenje.

V Saša regi je bilo včeraj le malo okužb in sicer v Velenju 4  in v Šoštanju ena. Tudi v nam bližnjih občinah je bila manj okužb, v Črni na Koroškem  in v Mežici po ena, na Prevaljah 6, na Ravnah na Koroškem 6, v Dravogradu 4, v Slovenj Gradcu 12, v Mislinji 2,  v Vojniku 4 in v Celju dve.

V Sloveniji so doslej skupaj potrdili 96.724 primerov okužb z novim koronavirusom, število umrlih oseb s covidom-19 pa se je v nedeljo povzpelo na skupaj 2085.

Nov sev koronavirusa

Iz Anglije poročajo o novem sevu novega koronavirusa, ki bi lahko bil povezan s hitrejšim širjenjem virusa, je danes povedal britanski zdravstveni minister Matt Hancock. Novo različico so med drugim zabeležili v Londonu, kjer bodo v sredo zaostrili ukrepe za zajezitev epidemije covida-19. Doslej so že zabeležili več kot 1000 primerov okužbe z novo različico.

The post Bodo ponedeljkovi rezultati testiranj že boljši? appeared first on Novice: Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki – Naš čas.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!