Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

DELAVCI MIGRANTI ZBRALI PODPISE IN V DZ VLOŽILI PREDLOG SPREMEMB ZAKONODAJE

OBJAVILon 14 decembra, 2020

delavci-migranti-zbrali-podpise-in-v-dz-vlozili-predlog-sprememb-zakonodaje

Sindikat delavcev migrantov Slovenije je v jeseni pričel z zbiranjem 5000 podpisov, ki so bili potrebni za vložitev novel zakona o urejanju trga dela in zakona o dohodnini na področjih, ki zadevajo delavce migrante.

V začetku decembra so oboje, podpise in predloge vložili v DZ, zdaj pa čakajo na začetek zakonodajnega postopka. Govori Mario Fekonja, predsednik sindikata delavcev migrantov:

Mario Fekonja

Velja spomniti, da na delo, predvsem v sosednjo Avstrijo in Nemčijo na delo odhaja okrog 30 tisoč Slovencev. Ta številka se je v spomladanskem valu epidemije nekoliko zmanjšala zaradi prehodnega odpuščanja, a je naša soseda in njihov podjetja ustrezno poskrbela za nadomestila, v glavnem vsi pa so se tudi potem na delo vrnili, je povedal Fekonja. V teh dneh delavci migranti v sosednji Avstriji prejemajo dohodninske odločbe, ki jih je potrebno skrbno pregledati in ustrezno odreagirati še priporoča predsednik Sindikata Delavcev migrantov Mario Fekonja.

The post DELAVCI MIGRANTI ZBRALI PODPISE IN V DZ VLOŽILI PREDLOG SPREMEMB ZAKONODAJE appeared first on Radio Slovenske gorice.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!