Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

NA COVID TOČKI V LENARTU VEČ KOT POLOVICA ODVZETIH BRISOV POZITIVNIH

OBJAVILon 17 decembra, 2020

na-covid-tocki-v-lenartu-vec-kot-polovica-odvzetih-brisov-pozitivnih

Osrednja zdravstvena ustanova je v letošnjem letu, vse od razglasitve epidemije novega koronavirusa v mesecu marcu odigrala ključno vlogo v boju proti virusu in vseskozi ohranila primarno zdravstveno oskrbo za uporabnike njihovih storitev, ki prihajajo v glavnem iz šestih občin upravne enote Lenart.

V tem obdobju so povečali število telefonskih linij in drugih sodobnih poti za posvet z zdravniki, uredili so ločene vhode v ambulante, preuredili dostop do laboratorij in še kaj, kar je bilo potrebno za varno opravljanje dela. Preventivni programi Centra za krepitev zdravja so bili v veliki meri odpovedani ali prilagojetni, zaposleni pa prerazporejeni na druga področja. Še vedno zdravstveno osebje pred glavnim vhodom sprejmejo vsakega pacienta, ki pride v zdravstveni dom po predhodnem dogovoru.

V Lenartu pa smo dobili tudi tako imenovano „drive-in COVID točko“, kjer opravijo odvzem brisov za testiranje na okužbo s SARS-CoV-2. Zaskrbljujoče je, da je več kot polovica teh testov pozitivnih. Govori direktor ZD Lenart, dr. Jožef Kramberger:

Jožef Kramberger

The post NA COVID TOČKI V LENARTU VEČ KOT POLOVICA ODVZETIH BRISOV POZITIVNIH appeared first on Radio Slovenske gorice.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!