Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Potekajo gradbena dela za izgradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje

OBJAVILon 8 oktobra, 2019

Poleg avtobusne in železniške postaje v Grosupljem potekajo gradbena dela za izgradnjo nove parkirne hiše P+R Grosuplje. Arheološke raziskave so se pričele že spomladi letos, po podpisu pogodbe z izvajalcem del, podjetjem Pomgrad, sedaj že poteka izkop za izdelavo temeljne plošče.

V parkirni hiši P+R Grosuplje bo sicer skupno 222 parkirnih mest, 161 jih bo občina namenila parkiranju po sistemu P+R, saj bodo vozniki zaradi bližine avtobusne postaje lahko do Ljubljane in nazaj uporabljali avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa na progi 3G. Ob njej bo tudi zaprta kolesarnica za 40 koles z možnostjo polnjenja električnih koles. Uporabniki te parkirne hiše pa bodo imeli možnost tudi prestopanja na vlak, saj na bližnji železniški postaji ustavljajo vlaki, ki vozijo na progi med Ljubljano in Metliko, kar bo okolju bolj prijazen in cenovno ugoden način transporta.

Pogodbena vrednost del znaša 5.557.903,47 evrov z ddv. Občini so bila dodeljena nepovratna sredstva evropske kohezijske politike v višini 1.655.732,80 evrov.

VIR: https://www.grosuplje.si


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!