Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

90 let od ustanovitve Turističnega društva Višnja Gora

OBJAVILon 9 oktobra, 2019

Minulo soboto je na mestnem kopališču v Višnji Gori potekala proslava ob 90 letnici delovanja Turističnega društva Višnja Gora. Organizatorji so prireditev združili s podelitvijo priznanj najlepše urejenim občinskim središčem v letu 2019.

Godba Stična, mestni bobnar, najmlajši iz vrtca Polžek, otroški pevski zbor Podružnične šole Višnja Gora, Višnjanski fantje, plesna skupina iz Hirschaida in pevec Marko Vozelj so popestrili takratšnjo proslavo s svojimi talenti.

Tretje najmanjše slovensko mestece Višnja Gora ima, zaradi izjemno bogate zgodovine – Višnjegorski grad in ohranjen zid okoli starega dela mesta ter neokrnjene narave, velik turistični potencial. Zaradi tega so tudi naši predhodniki že leta 1929 ustanovili Tujsko-prometno in olepševalno društvo.  Poleg kopališča, polža in Kozlovske sodbe je ena izmed znamenitosti v mestu tudi društvo Kranjske čebele, ki ima rojstni dom prav v Višnji Gori, kjer je postavljen čebelnjak ter moderni kip Kranjske čebele.

Osem let po ustanovitvi društva, leta 1937, je že bilo odprto mestno kopališče ki danes ni le športno in turistično stičišče, temveč povezovalni element turizma, zgodovine, kulture in umetnosti.

VIR: http://www.ivancna-gorica.si


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR

Vaš email naslov ne bo objavljen. Označena polja z (*) je potrebno izpolnitierror: Content is protected !!