Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Letošnji Taekwondo pokal Ivančna Gorica rekordno obiskan

OBJAVILon 29 novembra, 2019

V nedeljo, 24. 11. 2019, se je že sedmo leto zapored odvijalo mednarodno tekmovanje v taekwondo-ju za Pokal Ivančne Gorice. Sodelovalo je 35 klubov iz Italije, Hrvaške, Kosova in Slovenije. Tudi letos so na pokalu imeli borbe, kick in poomse (tehnika ali forme).

Na otvoritveni slovesnosti sta tekmovalce nagovorila predsednik Taekwondo zveze Slovenije Zlatan Ranđelovič in podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Ob tej priložnosti je podžupan Ivanu Trajkoviču, večkratnemu dobitniku medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev, v imenu kluba Kang podaril plaketo. Žal se Ivan pokala ni udeležil, saj se intenzivno pripravlja za finale velike nagrade Grand Prix. Plaketo je v sprejel njegov osebni trener Jure Pantar.

Letos se je za pokal Ivančne Gorice udeležilo 417 tekmovalcev, kar je za polovico več kot minula leta. V borbah je tekmovalo 236 tekmovalcev, 82 v kicku ter 99 v tehniki. Nekaj tekmovalcev se je pomerilo v para disciplinah. Iz ivanškega kluba Kang je prisostvovalo 43 tekmovalcev, ki so tekmovali v vseh treh disciplinah. V kicku so osvojili ekipno 1. mesto, v borbah in formah pa 4. mesto.

Izjava organizatorja Tomaža Zakrajška»Veseli smo, da smo število tekmovalcev glede na zadnja leta več kot podvojili, v tehniki skoraj potrojiti. Zadnje leto smo ekipo v tehniki intenzivno pošiljali po tekmovanjih in domov so prinesli nekaj dobrih odličij. Ker vemo, da vzgledi pritegnejo, smo morda na ta način vplivali na večjo udeležbo v tehniki. Ponosen sem tudi na naš mladi rod. V borbah so bili izredni in z njimi imamo velik potencial za prihodnost. Zahvaljujem se vsem klubom, vsem staršem in predvsem vsem tekmovalcem za udeležbo na tekmi«.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!