Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Na tradicionalnem novoletnem sprejemu pozdravili nove ambasadorje občine Ivančna Gorica

OBJAVILon 19 decembra, 2019

Ob izteku leta je župan Dušan Strnad v Gostišču pri Japu pripravil sprejem, na katerem so se ob prijetnem druženju srečali predstavniki gospodarstva, občinskega sveta, občinske uprave, krajevnih skupnosti, javnih zavodov, društev in zvez. Na t. i. novoletnem sprejemu je potekala tudi svečana proglasitev novih Ambasadorjev Občine Ivančna Gorica. To so postali Dragica Šteh, Marko Vozelj in Anton Posavec.

Uvodna beseda na prireditvi je pripadla gostitelju županu Dušanu Strnadu. V nagovoru je pogled usmeril predvsem v leto, ki se poslavlja in načrte v prihodnost. Poleg izpostavljenih številnih infrastrukturnih projektov, ki so bili izvedeni oziroma so v fazi izvajanja, je načrtov za naprej še veliko. Kot župan si bo leto 2019 najbolj zapomnil po novi gospodarski coni Škrjanče, ki je končno dobila uporabno dovoljenje. V njej bo svoje dejavnosti imelo preko dvajset podjetij in s tem številna nova delovna mesta. Leto 2019 je tudi prvo leto v novem mandatu župana, občinskih svetnikov in svetov krajevnih skupnosti. Tu se je zahvalil predvsem predstavnikom občinskega sveta za trud in vzpodbudo za vnaprej o sprejemanju pravih odločitev. Od tega so odvisni tudi številni načrti in s tem povezan proračunski denar. Ni pa pozabil, da je poslovanje občine odvisno tudi od uspešnosti domačega gospodarstva.

Zbranim je ponosno povedal, da je revija Moje Finance nedavno Občino Ivančna Gorica postavila na visoko 21. mesto med občinami v katerih se najbolje živi in na sam vrh po življenjski moči»To je naš skupni uspeh. Nihče si ne lasti zaslug kot posameznik, lahko pa si vsi skupaj čestitamo, da nam je to uspelo in se hkrati zavedamo, da bo potrebno postoriti še marsikaj«, je zaključil Strnad.

Slovesen del prireditve je bila tudi razglasitev in podelitev nazivov »Ambasador Občine Ivančna Gorica«. Ta naziv župan podeljuje izjemnim občankam in občanom, ki s s svojim delom in dosežki na različnih področjih pripomorejo k ugledu in prepoznavnosti Občine Ivančna Gorica tudi zunaj njenih meja.

Prvi prejemnik naziva Ambasador Občine Ivančna Gorica na prireditvi je bil Marko Vozelj. Župan ga je imenoval za promotorja na področju slovenske popularne glasbe. Danes ni Slovenca, ki ne bi poznal enega najbolj prepoznavnega glasbenika popularne glasbe. Svojo glasbeno pot je začel pred tridesetimi letu v skupini Čuki in v njej deloval skoraj dve desetletji. Leta 2008 se je podal na samostojno glasbeno pot in še istega leta izdaj svoj prvenec med glasbenimi albumi. V vseh teh letih je sodeloval in pobral številne prve nagrade glasbenih festivalih doma in v tujini. Od leta 2014 nastopa skupaj z zasedbo Mojstri. Ob vseh uspehih pa je Marko ostal pristno povezan tudi z rodno Višnjo Goro in z veseljem se odzove z nastopom na prireditvah v domači občini. Pred letom dni je skupaj s svojim bendom priredil sploh prvi koncert v domači Višnji Gori, ki bo že v kratkem doživel drugo ponovitev. Zimska pravljica v Višnji Gori, kot je poimenoval koncert, bo v nedeljo, 22. decembra, v športni dvorani Višnja Gora.

Dragica Šteh je učiteljica, pisateljica scenaristka. Vodilo njenega dela je ustvarjalnost. Poznamo jo kot scenaristko in povezovalko različnih kulturnih dogodkov, šolskih predstav in občinskih prireditev. Je avtorica slikanic Prijetno domače za male sanjače, Zala – mala zelena gosenica, Škrat Ivan in princesa Ivanka in V kraljestvu kengurujčkov, ki je nastala v sodelovanju s pediatrično kliniko. Posebno mesto med njenimi deli predstavlja tudi zbirka pesmi in misli z naslovom Čez leto dni, ki je nastala v spomin na pokojnega brata, duhovnika in prvega policijskega vikarja, Janka Novaka. Njeno delo pa sega tudi v druge sfere. Letos je ob jubilejnem 50. Taboru slovenskih pevskih zborov pripravila knjiga Pojo naj ljudje, ki jo je v okviru Domoznanske zbirke izdala Mestna knjižnica Grosuplje. Pomembno je prispevala tudi k izdaji monografije Šentviško tisočletje, v cerkvenih založbah pa najdete njena dela, kot so otroška knjižica Sveti Angel in šmarnično branje To delajte v moj spomin. Med odmevnejšimi dramskimi igrami sta v zadnjem času najbolj odmevni Stezica je uglajena in Zagraška mama, ki jo je z velikim uspehom na oder postavila gledališka skupina Zagradec. Podpisala se je tudi pod scenarij muzikala Tu smo doma, v katerem učenci in učitelji Osnovne šole Stična v glasbi in besedi predstavljajo pomembne vrednote – prijateljstvo, družina, naša naravna in kulturna dediščina. V Dragici je te vrednote prepoznal tudi Župan Dušan Strnad in jo imenuje za Ambasadorko Občine Ivančna Gorica na področju kulture in književnosti.

Anton Posavec je vodja Izobraževalnega centra na Reševalni postaji Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana. Njegovo delo je njegovo življenje saj je vedno in povsod pripravljen pomagati komurkoli. Anton je tudi predavatelj, urednik številnih zbornikov in avtor strokovnih prispevkov na področju reševanja. Je prava zakladnica znanja, hkrati pa zna pokazati tudi v praksi kako pravilno ravnati. Neprecenljiva je njegova pomoč pri usposabljanju nudenja prve pomoči na terenu za različne skupine ljudi, ki se s tem srečujejo. Izpostaviti pa je potrebno prejeto mednarodno priznanje ITLS (International Trauma Life Support) – neprofitne strokovne organizacije, ki ga je Posavec prejel letos v Las Vegasu v ZDA. Nagrado »Koordinator leta« je prejel kot najboljši koordinator predstavništev ITLS na svetu. Tudi zato ga je župan imenoval za ambasadorja na področju nujne medicinske pomoči.

Na prireditvi je bil posebne zahvale s strani župana deležen tudi Primož Kastelic, član PGD Vrh pri Višnji Gori. Slednji je prejel častni naziv Gasilec junak, ki so ga izbrali bralci časopisa Novice Svet24. S svojim znanjem je pravočasno rešil življenje svojemu dedku, ki je doživel zastoj srca pri delu v gozdu.

Kulturni program je na letošnjem novoletnem sprejemu pripadel glasbeni zasedbi Mešanega pevskega zbora Zborallica. Zbor, ki je v letošnjem letu obeležil 10. obletnico delovanja, je ob številnih prejetih mednarodnih nagradah na pevskih tekmovanjih, prejel povabilo v New York. Edinstvene priložnosti nastopa v Lincoln Hall na Manhattnu ter sodelovanja s skladateljem in prejemnikom dveh Grammy-ev Tina Christhoperja, profesionalnim simfoničnim orkestrom in vrhunskimi glasbeniki z vsega sveta vsekakor ne gre izpustiti. Kot pravijo gre za res velik projekt, zato so veseli kakršnega koli sredstva za lažjo pot na onstran Atlantika.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!