Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Kaj je optimizacija spletnih strani?

OBJAVILon 9 junija, 2020

V tem blog zapisu boste prebrali in se seznanili s pojmom SEOptimizacije. Kaj je; kako do višjih pozicij na Googlu ter vrste optimizacij. Več kot boste dali v samo optimizacijo, več boste dobili nazaj. Višje kot ste v Googlovem brskalniku, več uporabnikov bo kliknilo vašo povezavo in vi boste posledično dobili več oglednosti.

Preidimo k bistvu…

Kaj je SE Optimizacija ?

Optimizacija spletnih strani ali SE Optimizacija je pojem, za katerim se skriva veliko globlji pomen. Njena načela so čimbolj natančno predstaviti in prilagoditi strukturo vsebine za brskalnike in uporabnike. Optimizacija je dolgotrajen proces, kateri pa ni nikoli končan saj je potrebno biti spremen in aktiven tudi takrat, ko dosežemo željen cilj. V njega je potrebno vložiti nekaj časa in truda, a vse to se kasneje poplača.

Spletna stran ne bo podmazano tekla brez SE Optimizacije.

Kako poskrbimo, da bo naša spletna stran višje v brskalniku Google?

Postopek optimizacije gre tako:

  • Izdela se Analiza spletne strani (pri kateri se pregledajo oz. poiščejo ključi, preko katerih želite da vas uporabniki najdejo; poizve se o sami konkurenci ter se naredi off- site strani, pri čem lahko dobite backlinke (povratne povezave).
  • Izpiše se Maping ključnih besed (to je seznam ključnih besed, na katere želite, da strani/ podstrani renkirajo.)
  • Pregleda se besedilo (preberemo in pregledamo vaš celoten content /besedilo na strani in ga po potrebi uredimo oz. izpopolnimo.)
  • Pregledajo se slike (vse slike, ki jih imate objavljene na spletni strani, se pregledajo da vsebujejo naslov (alt txt) ter opis, saj je to pomembno za renke in uporabnike, da vas lažje najdejo.)
  • Sledi optimizacija (ko izpolnimo vse zgoraj našteto, se začne optimizacija vaše spletne strani in se vsaka stran/ podstran optimizira za izbran- tej strani namenjen ključ, preko katerega vas bodo uporabniki našli v brskalniku. Optimizirajo pa se prav tako slike in besedila, katere morajo biti pristne za izbrano stran.)

Ker je optimizacija obširna, je pomembno, da se vsebina in ključna beseda povežeta in ustvarita celoto, katera odgovori na vsa uporabnikova možna vprašanja in probleme.

Optimizuacijo delimo na dve sekciji:

  1. On- site in
  2. Off- site.

Ko govorimo o On- site optimizaciji, govorimo o delu na vaši spletni strani, katera obsega optimizacijo naslovov, meta opisov (za stran in slike), pregled samega besedila v katerega mora biti smiselno postavljena ključna beseda (paziti moramo, da ni vstavljena prisilno in izstopa. Biti mora prefinjeno dodana, da se zlije z opisom besedila.). Če prodajate specifičen izdelek ali storitev se lahko izdela podstran – pristajalna stran (landing page), katera poskrbi za večji promet in boljšo uporabniško izkušnjo.

Na drugi strani je Off – site, katerega se opravlja izven vaše spletne strani in kateri skrbi, da prihajajo backlinki (povratne povezave) nazaj na vaše spletno mesto. Povratne povezave lahko gradimo na straneh s podobno ali enako nišo (to so lahko razne revije, forumi, ipd..).

S tem skrbimo za višjo oglednost vaše spletne strani ter gradimo mrežo povratnih povezav. Več zunanjih povezav kot imate, hitreje in več uporabnikov boste dobili na svojo stran in s tem pripomogli k bolši optimiziranosti svojega spletnega mesta.

Višje pozicije?

Z dobro on/ off- site optimizacijo seveda ni potrebno dvomiti, da ne bi prišli do dobrih mest na Googlu. Je pa potrebno, da smo spremni in aktivni še tudi kasneje, ko že dosežemo cilj, saj veste, konkurenca je vedno takoj za petami.

Bonus

V kolikor bi želeli za svojo spletno stran tehnično analizo, nas kontaktirajte preko obrazca in vam izdelamo brezplačno analizo, v kateri boste izvedeli osnovne napake, katere lahko implementirate skupaj z nami.

Vid Tutek s.p.

Spletna stran: www.indistant.si

Fb: @indistant


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!