Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

SREČANJE MINISTRA ZA INFRASTRUKTURO JERNEJA VRTOVCA Z ŽUPANOM IVANOM JORDANOM IN OBČINSKIM SVETOM OBČINE ŠKOFLJICA

OBJAVILon 3 marca, 2021

V torek, 2. marca 2021, je ob 17. uri v Športni dvorani Škofljica potekalo delovno srečanje Ministrstva za infrastrukturo z županom Ivanom Jordanom in občinskim svetom Občine Škofljica.

Osrednja tema srečanja je bila predstavitev načrtovanih prometno infrastrukturnih projektov s strani Ministrstva za infrastrukturo in njegovih strokovnih služb na območju občine Škofljica. Z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem in državnim sekretarjem Alešem Miheličem, so se srečanja udeležili tudi predstavniki DRSI; direktorica Liljana Herga, vodja sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v železnice Dejan Jurkovič, predstavniki DRI; vodja sektorja Barbara Likar, koordinator umeščanja železniških projektov Jože Novak; ter projektant za železniško infrastrukturo Gregor Rakar in projektant za cestno infrastrukturo, Andrej Jan.

Občino Škofljica so na srečanju zastopali: župan Ivan Jordan, podžupan Boris Zupančič, podžupanja Maja Novak, direktor občinske uprave Marko Podvršnik, ravnatelj Osnovne šole Škofljica Roman Brunšek, direktor SBS d.o.o. Matej Slanc, predstavnik LUZ Klemen Milovanovič, podpredsednik četrtne skupnosti Žaga Igor Miljuš, ter občinske svetnice in svetniki.

Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo predvsem dva prioritetna infrastrukturna projekta na območju občine Škofljica, in sicer podvoz pod enotirno dolenjsko železniško progo in gradnjo drugega tira železnice od Ljubljane do Ivančne Gorice.

Predstavniki Občine Škofljica so poudarili, da je za lokalno skupnost prioriteta Obvoznica mimo Škofljice, ki naj bo sestavni del državnega prostorskega načrta ob umeščanju drugega tira železniške proge.

Razprava je pokazala skupni cilj izboljšanja perečih prometnih povezav, tako regijskih, kakor lokalnih, a postopki in poti do skupnih ciljev še niso v celoti usklajeni. Zato so se predstavniki ministrstva in občine dogovorili za nadaljnja usklajevanja in iskanja optimalnih oziroma čim boljših rešitev.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!