Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

DOGODEK- URADNA OTVORITEV STARE KOČEVKE in PARKA SMRJENE 22. april 2022

OBJAVILon 25 aprila, 2022

V petek, 22. aprila, smo ob svetovnem dnevu Zemlje, uradno, skupaj s krajani obeležili dva dogodka.

Župan Ivan Jordan je na stari Kočevki skupaj s predsednikom krajevne skupnosti Milanom Knezom prerezal otvoritveni trak. Posebno zahvalo je ob tem namenil podjetju Križman d.o.o., ki je poskrbelo za sanacijo ceste.

Dogajanje se je uro kasneje preselilo v novi park Smrjene, kjer je bilo bolj živahno. Harmonikar Lenart Končan je z glasbeno spremljavo in pesmijo »Na večer«, povabil navzoče sovaščane k uradnemu delu otvoritve parka in igrišča Smrjene, ki se je začel ob 18. uri.

Prisotne vaščane so nagovorili župan Ivan Jordan, bivši predsednik vaške skupnosti Mihael Padar in sedanja predsednica vaške skupnosti Mateja Novak. Za prijetno recitacijo sta poskrbela Zala Zorjan in Grega Jordan.

Župan je k rezanju otvoritvenega traku nato povabil otroke in kasneje skupaj z njimi, simbolično obeležil dogodek še z meti na košarkarski koš.

Podžupanja Maja Novak je županu v zahvalo za angažiranje pri projektu, podelila sliko s podobo štorklje. Slednja ponazarja vračanje domov v rodni dom, prihod pomladi in novo življenje oz. naše najmlajše.

Za vzdušje in dobro voljo so po uradnem govoru in otvoritvi, poskrbele pridne domačinke z okusnim slanim in sladkim pecivom ter harmonikar Lenart, ki nas je še naprej glasbeno razvajal. Vsem se iskreno zahvaljujemo za odlične prigrizke in glasbo.

Najlepša hvala domačinom, ki so prisostvovali kljub slabšemu vremenu ter častnim gostom- županu Občine Ig Janezu Cimpermanu, podžupanu Občine Škofljica Borisu Zupančiču, podžupanji Občine Škofljica Maji Novak, predsedniku nadzornega odbora Občine Škofljica Simonu Jurkoviču in ravnatelju osnovne šole Škofljica Romanu Brunšku. Posebna zahvala pa tudi našemu županu Občine Škofljica Ivanu Jordanu za posluh in podporo pri izvedbi celotnega projekta.

 

BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!