Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

SVETOVNI DAN VODA 2023 – BODI SPREMEMBA, KI JO ŽELIŠ VIDETI NA SVETU

OBJAVILon 22 marca, 2023

Letošnji svetovni dan voda, ki ga obeležujemo 22. marca, se nanaša na starodavno legendo, ki pravi, da je mali kolibri nosil vodo v kapljicah, da bi pogasil požar. Trudil se je storiti vse, kar je v njegovi moči, da reši svoj habitat.

In tudi mi si lahko letošnji slogan ob svetovnem dnevu voda vzamemo za zgled, kako reševati naravo. Da nismo le nemi opazovalci, ampak aktivni reševalci. Sprememba smo mi. In kar se dogaja z nami in našim okoljem je naša odgovornost ter skrb za preventivo.

V naši občini je narava poskrbela za čudovite vodne stvarite in bogat ekosistem za katerega tudi s strani Občine Škofljica skrbimo. Barje, s svojimi dobrih 15 tisoč hektarji površine, predstavlja enega največjih kompleksov mokrotnih travišč s sistemom mejic in gozdnih, grmiščnih ter vodnih površin v Sloveniji.  Je območje redkih biotopov ter nahajališče številnih redkih in ogroženih živalskih ter rastlinskih vrst. Izjemno je zaradi velikega števila naravnih vrednot, naravnih spomenikov, naravnih rezervatov in velike biotske pestrosti. Zanimivo tudi kot območje številnih krajinskih kulturnih vrednot, ki so rezultat dolgotrajnega sožitja človeka in narave.

Zato vas ob lepem vremenu vabimo na čudovite poti Barja, kot so:  Pijavška barjanska pot, Strajanov breg ali potoki na barju.

Foto: Franci Hrastar

 


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!