Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

NAJBOLJŠI ŠPORTNIKI V OBČINI ŠKOFLJICA ZA LETO 2019 IN 2022

OBJAVILon 23 marca, 2023

Športna zveza Škofljica je že četrtič podelila priznanja za najboljše športne dosežke, ki so jih naši športniki dosegli v minulih letih. Zaradi proti koronskih ukrepov in zamrznitve športnih tekmovanj se je letos združilo tako podelitev priznanj iz leta 2019 kot lanskega leta. Tokrat so prvič podelili priznanja tudi za športne dosežke športnikom, ki so sicer naše občanke in občani, a tekmujejo za druge klube širom po Sloveniji. Naši športniki dosegajo odlične rezultate tako doma kot tudi po svetu in na to smo kot Občina Škofljica zelo ponosni, kar je izpostavil tudi podžupan Občine Škofljica, Bojan Božič.

Kako bistven je zdrav duh v zdravem telesu in kako pomemben doprinos, na lokalni ali državni in svetovni ravni, so izvrstni uspehi naših športnikov, je zbranim pojasnil častni gost na podelitvi, gimnastičar Miroslav Cerar. Naš olimpionik, rojen na sosednjem Turjaku, je eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, saj je osvojil tri medalje na olimpijskih igrah, od tega dva naslova olimpijskega prvaka, sedem medalj na svetovnih prvenstvih, od tega pet naslovov svetovnega prvaka, in petnajst medalj na evropskih prvenstvih, od tega devet naslovov evropskega prvaka. Zato so njegove besede med našimi športniki imele posebno težo. Slednji je športnim asom čestital in jim za popotnico pri nadaljnji poti ponudil športni nasvet.

Dogodka se je udeležil tudi Uroš Mohorič, predsednik strokovnega sveta za šport pri Vladi RS in direktor za področje športa na OKS-ZŠZ ter namestnik generalnega sekretarja. Slednji je skupaj s predsednikom Športne zveze Škofljica, Milanom Knezom, podelil plakete najboljšim.

Na podelitvi priznanj Športne zveze Škofljica za leto 2019 so plakete za svoje dosežke prejeli:

ZLATA PLAKETA: KATJA KOVAČIČ (ŠKD Pom Pon 2000) in MIRO PIRC (član konjerejskega društva Krim).

SREBRNA PLAKETA: TOMAŽ ZAKRAJŠEK in RENATA MAVRIČ (Taekwondo klubu Kang), ŠPORTNO ROKOMETNO DRUŠTVO ŠKOFLJICA (ekipa mlajši dečki A), ŠPORTNO ROKOMETNO DRUŠTVO ŠKOFLJICA (ekipa starejši dečki A), MIHAEL ŠTAJNER (Kolesarski kluba Meblo jogi pro concerte Nova Gorica), GAŠPER ŠTAJNER (Kolesarski klub Calcit Kamnik in KK Adria Mobil Novo mesto).

BRONASTA PLAKETA: MATIJA GLIHA (Športno rokometno  društvo Škofljica), ZARJA TAVČAR (ŠD Gib – judo), BOR MIKUŽ (Plavalni klub Olimpija), KLEMEN JERŠIN (Atletsko društva Kronos), JAŠA INTIHAR (Atletsko društvo Kronos), INES NOVAK HARTNER (Judo kluba Golovec), KNEP NIKA (Odbojkarski kluba Flip Flop Grosuplje), ŠRD Škofljica (ekipa mladincev).

Na podelitvi priznanj Športne zveze Škofljica za leto 2022 so plakete za svoje dosežke prejeli:

ZLATA PLAKETA: GREGOR ŽEŽELJ (Hokejski klub Olimpija), ELIZABETA MOLNAR (Karate kluba Ljubljana), MIHAEL ŠTAJNAR (Kolesarski kluba Meblo jogi pro concerte Nova Gorica), GAŠPER ŠTAJNER (Kolesarski klub Calcit Kamnik in KK Adria Mobil Novo mesto),  KAROLINA BRKIČ (ŠKD Pom Pon 2000), LAURA NAGODE (ŠKD Frklje), LAVRA ŠTRUMBELJ (ŠKD Frklje), KATJA KOVAČIČ (ŠKD Pom Pon 2000).

SREBRNA PLAKETA: MATIC GARBAJS (Skakalni kluba Ilirija), TEJA SLANA (Lokostrelski kluba Kamnik), NIKA BAZJAK (Ženski nogometni klub Radomlje), ANJA MAVRIČ (Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana), MARK ŠKOFIC (Hokejski klub Olimpija).

BRONASTA PLAKETA: LEA MEHLE in NAJA PEČAR (Ženski košarkarski kluba Grosuplje).

Posebno priznanje BRONASTI ZNAK ŠPORTNE ZVEZE  ŠKOFLJICA za 20 let uspešnega delovanja sta prejela tudi: ŠRD Kosec in ŠKD Frklje. ZLATI ZNAK ŠPORTNE ZVEZE ŠKOFLJICA pa Gasilska zveza Škofljica.

Celoten dogodek ob PODELITVI PRIZNANJ ŠPORTNE ZVEZE ŠKOFLJICA ZA LETO 2022 si lahko ogledate na tej povezavi: VIDEO

Športna zveza Škofljica je bila ustanovljena z namenom, da povežemo športna društva in klube na območju naše občine. Trenutno v zvezi deluje 15 društev, ki se ukvarjajo z: rokometom, plesom, borilnimi veščinami, ritmično gimnastiko, kolesarstvom, balinanjem in košarko. Nekaj jih je tudi povsem rekreativnih, med njimi so tudi naši planinci.

Podrobnejše opise prejemnikov priznanj s strani Športne zveze Škofljica si lahko ogledate v prilogi.

PRIZNANJA ŠPORTNE ZVEZE ŠKOFLJICA 2022 – OBRAZLOŽITEV

V imenu Občine Škofljica in župana Primoža Cimermana vsem prejemnikom priznanj čestitamo za izjemne športne dosežke v minulih letih in se zahvaljujemo za njihov doprinos športu v naši občini. Veselimo se novih lovorik naših športnikov v letu 2023.

Foto: Franci Hrastar


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!