Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

78. SPOMINSKA SLOVESNOST ZZB NOB V SPOMIN VSEM PADLIM BORCEM ZA OSVOBODITEV LJUBLJANE

OBJAVILon 8 maja, 2023

Na Orlah je potekala spominska slovesnost ob 78. obletnici zaključnih bojev na Orlah. Slovesnosti se je na povabilo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije udeležil tudi naš župan Primož Cimerman. 

Že 78. leto se tukaj pri spomeniku partizanskim enotam VII. Korpusa poklanjamo izjemnemu dogodku – Bitki na Orlah, zadnji partizanski bitki z okupatorjem, ki je bila izjemnega pomena za osvoboditev tako Ljubljane kot Slovenije. Ta zgodovinski dogodek nam govori, da je v življenju s skupnimi močmi, sodelovanjem, trdno voljo, vizijo, zaupanjem in seveda velikim pogumom mogoče premagati tudi največje težave.
Spomenik, pred katerim stojimo danes, je postavljen v spomin vsem hrabrim borkam in borcem, ki so zagotovo imeli vse naštete vrline. Vsa leta pa nas spominja tako na bolečine boja kot veselja ob osvoboditvi naše domovine. Naj nam bo tudi v opomin, da ne smemo nikoli več dopustiti, ne nam, ne prihodnjim generacijam, da se takšna zgodovina ponovi .Ne glede na vse, pa je danes prazničen dan, dan, ko praznujemo nastop miru, praznik zmage in veselja. Le sami, s svojim zgledom, pozitivnim delovanjem in spoštovanjem človeka in narave lahko poskrbimo za mir in solidarnost, za svobodo in domovino v kateri se lahko počutimo varne in svobodne. Poskrbimo, da tako tudi ostane.
Primož Cimerman
Župan Občine Škofljica

Poleg župana Občine Škofljica sta zbrane nagovorila tudi ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik vlade Robert Golob. Slovesnosti pa se je med drugim udeležila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!