Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Slovesna otvoritev projekta izgradnje nove gospodarske cone Škrjanče

OBJAVILon 7 oktobra, 2019

V sredo, 25. septembra, je v neposredni bližini Ivančne Gorice potekala slovesna otvoritev dokončanega projekta izgradnje nove gospodarske cone Škrjanče.

Ideja za cono se je pred leti porodila domačinu in podjetniku Milanu Pušljarju iz Škrjanč, ki se že skoraj trideset let ukvarja z gradbeništvom, gradbeno mehanizacijo in avtoprevozništvom. Podjetje, ki danes šteje 40 zaposlenih, je opremljeno z vso ustrezno opremo in mehanizacijo za opravljanje vsakovrstnih gradbenih del. Začetki so se začeli leta 2012 z odkupom zemljišč. V sodelovanju z občino Ivančna Gorica in sprejetim občinskim prostorskim načrtom, se je zemljišče, na pobudo podjetnika, namenilo obrtnim dejavnostim. Danes se gospodarska cona razteza na površini 14 hektarov, ki je v celoti zasedena, v njem pa bo svojo dejavnost opravljalo 22 podjetij.

Številne zbrane podjetnike in goste iz sosednjih občin je nagovoril tudi poslanec v Državnem zboru Janez Janša. Slednji je še posebej poudaril, da je ustvarjanje novih delovnih mest najboljši način za izboljšanje socialne politike. »To kar omogoča višjo kakovost življenja in boljše počutje se dejansko rojeva v podjetništvu. Vsako novo delovno mesto je velika pridobitev za posameznika in skupnost«, je povedal Janša ter dodal: »Vsem, ki boste v tej coni ustvarjali dodano vrednost, želim čim boljše poslovne rezultate, zaposlenim pa čim večje plače«.

V imenu predstavnikov podjetnikov, ki so lastniki zemljišč v novi gospodarski coni, je zbrane nagovoril predstavnik podjetja Topp. d.o.o., Jože Kenda. Poleg omenjenega podjetja so lastniki zemljišč v coni še naslednja podjetja: Anton Perko s.p., Avtoprevozništvo Avguštin Finec s.p., Bomax d.o.o., Caroliner Zajec Avtoservis d.o.o., Cementni izdelki Gorec d.o.o., Fines d.o.o., Franci Meglen s.p., Janez Kocjančič s.p., K&K Agro-Trade d.o.o., Kip d.o.o., LDC d.o.o., Lespatex d.o.o., Logo energija d.o.o., Mizarstvo Marko Trunkelj s.p., Najcom, Nataša Dežman s.p., Kris, Kristjan Ogrin s.p., Senčila Tomaž Oven s.p., Transport Rok Milič s.p., Vitox Hočevar d.o.o. in Robert Žugič s.p..

Blagoslov cone je opravil ivanški župnik g. Jurij Zadnik, za popestritev kulturnega programa pa so poskrbele članice glasbene skupine Amabile.

Vsekakor zgrajena gospodarska cona, poleg že nekaterih v občini, predstavlja velik potencial za gospodarski razvoj občine Ivančna Gorica ter izziv za prihodnost v dobro širše družbene skupnosti, kar je temeljno izhodišče za vse ostale potrebe in želje v vsakdanjem življenju.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!