Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

ODPRTJE KNJIŽNICE IGRAČ V GROSUPLJEM

OBJAVILon 29 novembra, 2019

V mesecu oktobru smo v okviru mednarodnega projekta TOY for inclusion odprli Knjižnico igrač v Grosupljem. V omenjen projekt za družine z mlajšimi otroki smo vključene lokalne ustanove: Pedagoški inštitut, VGC Skupna točka, CŠOD Grosuplje, Center za socialno delo Grosuplje, VVZ Kekec Grosuplje, OŠ LA Grosuplje in OŠ Brinje Grosuplje.   

Na otvoritvi, ki je potekala 9. oktobra v dvorani Mestne knjižnice, smo pripravili kratek program s šolskimi in vrtčevskimi otroki. Prireditev je vodila mag. prof. zgodnjega učenja gospa Mateja Mlinar, raziskovalka na Pedagoškem inštitutu. Obiskovalce in nastopajoče sta v uvodu nagovorili ravnateljica VVZ Kekec Grosuplje, gospa Majda Fajdiga in direktorica Mestne knjižnice Grosuplje, gospa Roža Kek.

Prijetno pesem Sosedov bosopet so zapeli otroci VVZ Kekec Grosuplje iz skupine Pikice, v nadaljevanju so otroci iz dramske skupine Čirikli iz VNC Smrekec zaigrali predstavo senčnega gledališča Zverinice iz Rezije, otroci iz LA Grosuplje pa so predstavili deklamacijo Mali Modrijan.

Obiskovalce in nastopajoče smo nato povabili v pravljično sobo Mestne knjižnice, kjer so se lahko včlanili in Knjižnico igrač ter spoznali nekatere didaktične igrače iz njene zbirke ter se igrali z njimi.

Osnovni namen tedenskih druženj Knjižnice igrač, ki so vsako sredo od 17h do 19h v pravljični sobi knjižnice, je ponuditi staršem in otrokom prostor ter kvalitetne didaktične igrače, ki si jih družine lahko izposodijo tudi za domov. Za dodano vrednost druženj pa strokovni delavci omenjenih ustanov pripravljamo priložnostne zanimive in poučne tematske delavnice.

Na izredno obiskanem novembrskem druženju smo z otroki, starši, babicami ter dedki dve uri ustvarjali jesenske mandale iz semen in plodov, zapeli pesem Jesenska in spoznali krajšo zgodbo Jesenska kopel, vzporedno pa je potekala izposoja oz. vračanje didaktičnih igrač ter igra z njimi. 

Vabljene družine predšolskih otrok in vsi prostovoljci, ki ste pripravljeni popestriti druženja s poučnimi vsebinami ali pa se kaj novega naučiti skozi igro, da se nam pridružite!


Klavdija Zajec Bobnar, VVZ Kekec Grosuplje


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!