Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Priznanja za naše prostovoljce v turizmu

OBJAVILon 29 novembra, 2019

Tudi letos so se predstavniki turističnih društev iz Občinske turistične zveze Ivančna Gorica s predsednikom Stanislavom Kraljem udeležili tradicionalnih Dnevov slovenskega turizma, ki so v sredini novembra potekali v Ljubljani.

V sklopu posveta so že tradicionalno podelili tudi priznanja zaslužnim članom turističnih društev, med katerimi so priznanja prejeli tudi naši občani. Posebno priznanje za prizadevno prostovoljsko delo v turistični društveni organizaciji so prejeli Jožica Blatnik iz TD Ambrus, Lucija Radi iz TD Ivančna Gorica, Danica Petrič iz TD Krka in Ivica Zupančič iz TD Polževo. Priznanja je podelil predsednik turistične zveze Pavle Hevka.

V nadaljevanju objavljamo obrazložitve nagrajencev:

Jožica Blatnik je ena od pobudnikov ustanovitve TD Ambrus in že od samega začetka vodi to društvo. V prostovoljstvo se je vključila že veliko prej, kot aktivna članica Lovske družine Suha Krajina, v dveh mandatih pa je bila izvoljena tudi v svet Krajevne skupnosti Ambrus. Kljub temu, da je TD Ambrus še dokaj mlado društvo, ustanovljeno je bilo namreč leta 2013, so v 6 letih dosegli že marsikaj in vsega tega brez vztrajne, pogumne in srčne predsednice ne bi zmogli. Pod njenim vodstvom se je »oživilo« vaško jedro, ki ga je komisija TZS dvakrat nagradilo za enega najlepših vaških jeder v Sloveniji. Izredno ceni timsko delo, saj meni, da brez sodelovanja ne moremo dosegati dobrih rezultatov. Za nadaljnjo delo v društvu ima jasne in konkretne cilje, dobro zagovarja svoja stališča, pripravljena je prisluhniti novim idejam, ki jih v čim večji meri skuša tudi realizirati.

Lucija Radi je vsestranska dolgoletna aktivna prostovoljka, saj je njeno volontersko delo vidno pri organizaciji in izvedbi številnih prireditev in društvenih akcij, ki se izvajajo v kraju bivanja in bližnji okolici. Ob ponovni oživitvi Turističnega društva Ivančna Gorica v letu 1996 je bila med prvimi, ki so se spopadli s promocijo turizma v domačem kraju. Je članica v komisiji za ocenjevanje urejenosti bivalnega okolja v KS Ivančna Gorica. Bila je tudi članica upravnega odbora društva, kjer je pomagala pri organizaciji izletov in drugih aktivnosti. Aktivno je sodelovala tudi v društvu upokojencev Ivančna Gorica in krajevnem odboru ZZB NOB.

Danica Petrič že več kot 30 let deluje v Turističnem društvu Krka in je bila desna roka prvemu predsedniku Avgustu Likovniku in kasnejšim predsednikom. Vsa ta leta vodi finance društva, vodi delavnice in tesno sodeluje s krško šolo, kjer učencem predstavlja rokodelska dela. Udeležuje se raznih razstav in predstavlja Turistično društvo in s tem tudi našo občino. Dolga leta je bila vodja in vodič v Krški jami, je ena od skrbnic spletne strani in organizatorka prireditve Dedka mraza na Krki. Nekaj let je vodila tudi pošto na Krki, ki jo je prevzelo TD. Danica je poštena, marljiva in zavzeta in brez nje društvo ne bi tako dobro delovalo vsa ta leta.

Ivica Zupančič 
je ena izmed ustanoviteljev TD Polževo leta 1986 in je vseskozi aktivna v vodstvenih organih društva. S svojim prostovoljnim delom nesebično pomaga pri vseh aktivnostih v društvu in izven njega. Z možem sta ustvarila tudi lepo zbirko starega kmečkega orodja, ki so ga nekoč uporabljali na Kriško-polževski planoti. S svojo nesebičnostjo, prostovoljnim delom iz zanesenjaštvom je veliko pripomogla v dobrem delovanju društva z ostalimi društvi v občini Ivančna Gorica, saj se tudi ona zaveda slogana občine »Prijetno domače« in še aktivno nadaljuje v tem. Vsako leto na Krevsovem teku vodi pohodnike, da spoznavajo naše kraje, običaje in domačnost domačinov. Je pravzaprav ambasadorka turizma na Kriško-polževski planoti nad Višnjo Goro.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR

Vaš email naslov ne bo objavljen. Označena polja z (*) je potrebno izpolnitierror: Content is protected !!