Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

V Stični je živahno – poteka že 20. mednarodni festival

OBJAVILon 29 novembra, 2019

Še pred veselim decembrom, je v Stični živahno, ker se je prejšnji teden uradno pričel že 20. Festival Stična. Ustvarjalci festivala vam obljubljajo še dva vikenda vrhunske glasbe, gledališča, dogodkov za otroke, razstave, potopisna predavanja in delavnice.

En festivalski petek je seveda rezerviran za Glasbeni maraton. Letos so na Natečaju Festivala Stična slavili Kokosy, na koncu pa so bili z nami še lanskoletni zmagovalci Natečaja Barking Jacqueline.V soboto, 23. 11., je potekala otvoritev retrospektivne razstave Jožeta Trontlja, prisluhnili Gross upom ter koncertu klasične glasbe v izvedbi Godalnega orkestra KD Stična s solistom Makom Munijem Mihevcem na klavirju in tako tudi uradno otvorili jubilejni festival. Otroci so lahko ta vikend ustvarjali z glino na delavnici Marjete Baša in si v nedeljo popoldne ogledali predstavo Boj na zelenjavnem vrtu (Drzne in lepi, KD Stična). S Ksenjo Čermelj pa smo s sliko in besedo potovali po Južni Sibiriji.

Murat & Jose sta raperski duo, ki velja za eno najuspešnejših in najprepoznavnejših imen slovenske hip hop scene. Že 17 let je odkar smo rapali Od ljudi za ljudi. In ta petek prideta ponovno v Užitkarnico Jama. V soboto dopoldne bo otrokom osnove gledališča predajal domačin in znani dramski igralec, Klemen Janežič. Zvečer bodo na odru Kulturnega doma Stična zapeli mešani pevski zbor Srpsko crkveno pjevačko društvo Srbadija (Bijeljina, BiH) in MePZ Zborallica. V Užitkarnici Jama pa bo sledil koncert legendarnih B.T.K in Panic Stricken, ki bodo po dolgem premoru naredil špil samo za Festival Stična. V nedeljo popoldne vabimo otroke na v predstavo Mali modri in mali rumeni Lutkovnega gledališča Maribor. Matej Košir, popotnik, ki je stari znanec festivala, pa nam bo v nedeljo zvečer predstavil njegovo potovanje po Tibetu.

Se vidimo?

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si in na facebook strani Festivala Stična, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.si. Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje, enota Ivančna Gorica, med njihovim delovnim časom in v Užitkarnici Jama v Stični. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična. Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 min pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!