Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

Miklavž obiskal Ivančno Gorico v soju tisočerih lučk

OBJAVILon 5 decembra, 2019

Najlepši mesec v letu se je v Ivančni Gorici začel s prižigom prazničnih luči, ki jih je ob množici otrok, njihovih staršev in drugih obiskovalcev, slovesno pred občinsko stavbo prižgal župan Dušan Strnad. S tem je naznanil povezanost, ljubezen, svetlobo in toplino v prazničnem decembru. Najmlajše je z obiskom razveselil sveti Miklavž, množica obiskovalcev pa se je lahko pogrela s toplimi napitki in ostalimi dobrotami.

Poleg praznične okrasitve sta vse prisotne z veselimi animacijami najprej razveselila pridni angelček in nagajivi parkeljček v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc. Tudi letos pa se je na prizorišče s prav posebno kočijo pripeljal Sv. Miklavž, ki je z darilom osrečil prav vse otroke. Poleg sladkih dobrot je letošnje darilo vsebovalo pobarvanko Iskanje izgubljenega nektarja. Otroška knjižica je delo dijakinj Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, založilo pa ga je Turistično društvo Zagradec v sodelovanju z Občinsko turistično zvezo Ivančna Gorica. V vrečki presenečenja so bile še barvice v občinski podobi in žogica.

Letošnja okrasitev v Ivančni Gorici je še posebej praznična. Poleg dveh smrek v krožiščih, Sokolsko ulico krasi nov logotip blagovne znamke občine Prijetno domače, občinska stavba pa je »objeta« v svetlobno zaveso. Na ploščadi pred stavbo občine pa slehernega obiskovalca prijazno »pozdravi« viseča spiralna smrekica. Vse to je delo domačih lokalnih podjetnikov in društev.

Pod letošnjo praznično okrasitev se je tudi letos podpisalo podjetje Eltim, viseči logotip Prijeto domače je izdelalo podjetje Samastur, spiralna smrekica pa je delo šentviških gasilcev. Prireditev so z lično okrasitvijo obogatile vzgojiteljice Vrtca Ivančna Gorica.

Na svoji stojnici so se predstavili tudi dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča, ki so najmlajšim delili igrače.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!