Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

PRIŽIG PRAZNIČNIH LUČK IN MIKLAVŽEVANJE V GROSUPLJEM 2019

OBJAVILon 5 decembra, 2019

V sredo, 4. decembra 2019, smo tudi v naši občini čisto zares vstopili v najbolj čaroben del leta, ko je Grosuplje zasijalo v več kot 30.000 prazničnih lučkah, ko se je s prihodom svetega Miklavža dobrota razširila med prav vse nas.

V centru mesta smo se zbrali številni Grosupeljčani, z nami so bili tudi župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, direktorica Turizma Grosuplje Petra Zakrajšek in predsednik Krajevne skupnosti Grosuplje Iztok Vrhovec.

»11 listov na koledarju smo obrnili. In zdaj je pred nami zadnji, dvanajsti,« je zbrane nagovoril župan dr. Peter Verlič ter nam vsem zaželel, da ko se bomo ob koncu leta ozrli nazaj, da si bomo lahko rekli, da je bilo leto uspešno, srečno. Takšno je zagotovo bilo za tistega, ki je zadel Loto, na občini pa smo bili veseli, ker bo prizidek k šoli na Tovarniški z novimi učilnicami in novo športno dvorano tako hitreje zgrajen. Pridobljena sredstva so bila tako uporabljena za dober namen. V luči tega nam je župan seveda priporočil, naj tudi v letu 2020 kupujemo srečke ter nam ob tej priložnosti še zaželel, naj bo december lep, preživet v družbi najdražjih, z družino, med prijatelji. »In seveda lepo praznovanje božiča ter vse dobro in srečno v letu 2020. Veliko zdravja, uspehov, zadovoljstva. Če se nam uresničijo načrti, pa se naslednje leto že vidimo na novi lokaciji. Srečno,« je še dejal.

Po lepem voščilu župana vsem nam pa smo se mu vsi skupaj pridružili pri odštevanju še zadnjih sekund do trenutka, ko se je Grosuplje razsvetlilo. Prižgali smo praznične lučke. Tako pa je nastopil tudi čas, ko smo vsi skupaj priklicali še svetega Miklavža.

Pripeljal se je s kočijo, v spremstvu angelčkov, in brez parkeljnov, saj so bili naši otroci v Grosupljem v letošnjem letu tako zelo pridni.

»Vse dobro in srečno v novem letu 2020,« je nato vsem nam zaželel tudi sveti Miklavž, preden pa je vsem pridnim otrokom razdelil tudi sladka darila, so nam angelčki zapeli še miklavževo poslanico.

Takole se je glasila: »Sveti Miklavž, svetnik je dobrote, celo jesen že peče piškote. Da pridne otroke, vse dobre ljudi, vedno na god svoj on obdari. Sveti Miklavž, prišel je med nas, da blagoslovil bo mesto in vas. Zaželel nam bo lepe decembrske dni in vnesel bo mir med dobre ljudi

Naša srca so ta večer s pesmicami ogreli tudi otroci iz vrtca Kekec, še več veselja in dobre volje je med nas prinesel Dejan Vunjak, pridih pravljičnosti decembrskemu večeru pa so med sijočimi prazničnimi lučkami dodale še prve snežinke. Vse te čarobne trenutke je med seboj prepletla voditeljica Tadeja Anžlovar.


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!