Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

V Grosupljem so odprli novo mestno tržnico

OBJAVILon 22 avgusta, 2020

Občina Grosuplje je v sodelovanju s Turizmom Grosuplje preko Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem uspešno prijavila projekt Tržnica za vse in tako zanj pridobila tudi nepovratna sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt je med drugim zaobjemal tudi ureditev mestne tržnice, česar so se še posebej veselili.

Danes, v soboto 22. avgusta, so odprli prenovljeno mestno tržnico. Ta ima med drugim tri nove prodajne objekte, mlekomat in krompiromat, v odprtem delu pa 30 novih pokritih stojnic. Prenovili so tudi tlake in nadstrešnico ter zgradili sanitarije, ki jih prej ni bilo. Po besedah župana dr. Petra Verliča je prenovljeno srce dogajanja v občini.

Slavnostni trak ob prenovljeni mestni tržnici sta prerezala župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar. Svoj blagoslov pa je dodal tudi nov župnik v Grosupljem Martin Golob.

Vrednost celotnega projekta je 164.553,51 evrov, delež sofinanciranja znaša 107.903,94 evrov. Upravljavec prenovljene Mestne tržnice Grosuplje bo Javno komunalno podjetje Grosuplje.


Foto: Manca Kocjan


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!