Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

OBISKAL NAS JE JANEZ CIGLER KRALJ

OBJAVILon 15 julija, 2020

V oddaji odprta dlan je voditelj Borut Pogačnik gostil ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Cigler Kralja.

V oddaji lahko izveste marsikaj zanimivega :

Arhiv oddaje : Odprta dlan 15.07.2020

Janez Cigler Kralj, rojen 28. decembra 1978, je diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in pridobil naziv univerzitetni diplomirani politolog smeri analiza politik in javna uprava.

Leta 2006 se je zaposlil v Državnem zboru, in sicer v poslanski skupini NSi kot strokovni sodelavec za odnose z javnostmi. Leta 2008 se je zaposlil v okviru medijske mreže Infonet media, d. d. Poklicno pot je leta 2010 nadaljeval na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije kot višji svetovalec za odnose z javnostmi. Od leta 2012 do imenovanja za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je bil zaposlen kot strokovni sodelavec – podsekretar v poslanski skupini NSi – krščanski demokrati. Ves čas se strokovno ukvarja s področji dela, družine, socialnih zadev in invalidov.Od leta 2015 vodi Združenje delavcev NSi, ki je organizacijska oblika v okviru stranke NSi in je včlanjena v dve delavski organizaciji na ravni EU: EZA in EUCDW. Od 2019 je član predsedstva EUCDW (The European Union of Christian Democratic Workers), ki je združenje pri Evropski ljudski strani (EPP). Stalno aktivno sodeluje tudi pri delu EZA (Das Europäische Zentrum für Arbeitnehmerfragen), pri čemer redno sodeluje s predstavniki sindikatov in delodajalcev iz Slovenije in EU. Glavni cilj navedenih organizacij je krepitev socialnega dialoga.

vir: https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/o-ministrstvu/janez-cigler-kralj-minister-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!