Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

PRAZNIK TRENJA IN PREDENJA LANU, TER PRAZNIK OKUSOV

OBJAVILon 6 septembra, 2021

V torek, 31.avgusta 2021 se je na gradu Lisičje ob praznovanju občinskega praznika odvijala prireditev Praznik trenja in predenja lanu, ter Praznik okusov.

V sklopu kulturnega programa je župan Ivan Jordan podelil županovo priznanje Društvu upokojencev Škofljica za projekt starejši za starejše, v katerem sodeluje 23 prostovoljcev, katerim se je župan zahvalil za nesebično požrtvovalnost pomoči potrebnim starejšim občanom. Predana je bila tudi Občinska plaketa, za leto 2020, katero so prejele pevke ženskega pevskega zbora Čotove pevke, za 10 let delovanja in ohranjanja kulturne dediščine. Hkrati se je župan zahvalil tudi posameznikom pri pripravi kulinarične predstavitve občine Škofljica na Slovaškem.

Vsem nagrajenim še enkrat iskreno čestitamo!

Obiskovalci, ki so se prireditve udeležili, so lahko spoznali postopek pridelave in predelave lanu, različne izdelke iz lanu, kot tudi njegove številne zdravilne učinke. Prireditev je obogatil kulturni program, ki ga je je povezovala baronica Marija Luisa. Na ogled so bili starodobni avtomobili in razstava slik Likovnega društva 2002, gostje pa so lahko uživali tudi v bogatih okusih različnih jedi iz lanu.

Prireditev je pripravilo TD Škofljica, katera je postala že tradicionalna, zato vse, ki ste jo letos zamudili, vabimo k udeležbi v prihodnjem letu, ko bo zagotovo spet veselo!


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR


error: Content is protected !!