Trenutno se predvaja

Naslov

Izvajalec

Background

90 let Antona Jamnika iz Gabrja pri Stični

OBJAVILon 7 oktobra, 2019

Župan Dušan Strnad je pred dnevi obiskal Antona Jamnika iz Gabrja pri Stični, ki je dopolnil devetdeset let. Ob visokem jubileju mu je izročil šopek rož in mu zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najdražjih.

Slavljenec se je rodil 25. septembra leta 1929 v Prigorici v občini Dobrepolje. V družini je bilo devet otrok, šest sester in trije bratje. Osnovno šolo je obiskoval na Vidmu in končal sedem razredov. Po odsluženju vojaškega roka je še naprej kmetoval in upravljal z domačim mlinom, nato pa se je leta 1959 zaposlil v podjetju Gosad. Po opravljenem šoferskem izpitu se je zaposlil kot šofer pri podjetju Viator, kjer je delal vse do upokojitve.

V tem času se je poročil in ustvaril družino. Skupaj z ženo sta si zgradila hišo v Ljubljani, rodila pa sta se jima tudi dva sinova. Po upokojitvi sta se z ženo preselila v Gabrje pri Stični, kjer še danes uživata zasluženi pokoj.

Med pogovorom z županom je slavljenec večkrat omenil, da je kot mednarodni špediter prepotoval vso Evropo vključno z Rusijo ter Azijo. Na poti je doživljal lepe in tudi težke trenutke. »Preživel« je tudi takratno vojno med Turčijo in Irakom. Kot je še dejal ima v svoji dolgi šoferski karieri najlepše spomine na mesto Monsum in Bagdad, saj je bil v teh mestih mnogokrat.

Praznovanju se je ob županu pridružil tudi slavljenčev dober prijatelj in častni občan občine Ivančna Gorica, Lojze Ljubič ter predstavniki Društva upokojencev Stična.

VIR: http://www.ivancna-gorica.si


BRALČEVO MNENJE

ODDAJ KOMENTAR

Vaš email naslov ne bo objavljen. Označena polja z (*) je potrebno izpolnitierror: Content is protected !!